Буковель

У 30 км від Яремче й у 100 км від Івано-Франківська, на висоті 900 м над рівнем моря, у селі Паляниця Івано-Франківської області знаходиться гірськолижний курорт Буковель.
Гори, що ніби обступили Буковель з усіх сторін, закривають його від холодних зимових вітрів, що створює комфортні умови для відпочинку. Лижні траси проходять на спеціально підготовлених схилах із трав’яною основою. Всі траси Буковеля обладнані сніговими гарматами та захищені від прямого сонячного проміння, завдяки чому сніг утримується значно довше, ніж в інших місцях. Траси готують для катання спеціальною снігонапилюючою та сніготрамбувальною технікою – ратраками. Загальна протяжність усіх трас на Буковелі сягає приблизно 45 км, існують траси і для вечірнього катання.
Комфортабельні коттеджі, яких Буковель налічує уже більше 50-ти, які в свою чергу можуть прийняти до 700 туристів. Також навкруги Буковеля у таких селищах як: Паляниця, Татарів, Яблуниця розсипано безліч приватних садиб та коттеджів, які з радістю приймуть туристів. Продовжуються роботи по розвитку туристичного комплексу Буковель.
Стан погоди і сніжного покриття на трасах Буковеля можна побачити в режимі on-line за допомогою веб-камер, установлених на схилах. Перепад висот – 488 м, довжина трас – 45 км. (95% трас зі снігорегулюючим устаткуванням). Усі траси доглянуті і повязані між собою, сама довга траса – 4500 м. Кількість підйомників – 16 канатних доріг (п’ять 2-крісельних, девять 4-крісельних, два 3-крісельний) і 5 мультиліфтів.
Для проживання на курорті Буковель побудовані дво- і тримісні однокімнатні номери з усіма зручностями (санвузол, супутникове телебачення, міні-бар, телефон) в дерев’яних двоповерхових котеджах (по 4 номери в котеджі, окремий вихід). До послуг відпочиваючих: бар, ресторан на 110 місць, де для Вас приготують вишукані страви національної та європейської кухні, колиба, кафе, дитячий майданчик, сауна, більярд, дискотека, телефон, автостоянка, транспорт на замовлення.
На території Буковеля працює прокат гірськолижного спорядження провідних фірм-виробників Salomon та Rossignol. Досвідчені інструктори проводять групові та індивідуальні заняття з катання на лижах. Наразі відбувається швидке зростання кількості приватних садиб, які створюють належний рівень сервісу для прийому туристів у власних помешканнях. Як правило, у садибах пропонують до 8 місць, однак частина з них розрахована на прийом від 10 до 40 осіб одночасно. У регіоні місцевою владою вживаються відповідні заходи, щодо вирішення проблем перевезення туристів. В даний час усі населені пункти мають безперебійне транспортне сполучення автобусами і мініавтобусами з Яремче. А також можливість доїзду до Івано-Франківська, Коломиї, Рахова. На території гірськолижного курорту Буковель функціонують три сувенірних ринки, на яких туристи мають можливість придбати вироби місцевих майстрів, краще пізнати мистецтво Гуцульщини.

Теги: