Шешори

Шешори — мальовниче гуцульське село, розташоване в Карпатах і тягнеться на кілька кілометрів вздовж річки Пістиньки. Незважаючи на те, що вона гірська і на території села спадає кількома водоспадами, вода в ній доволі тепла. Кожний рік сюди приїжджають відпочивати на Серебристих водоспадах тисячі туристів з усіх куточків світу.

“Шешори – це рай”.”Шешори – це вічна казка яка стає реальністю”!”Шешори – це полум’я, яке ніколи не згасне”

Історія цього мальовничого села є дуже велика, але й до цього часу, вона збереглася в глибоких сторінках гуцульської книжки.В Шешорах збереглися гуцульські мелодії, традиції і ремесла — різьбярство, ткацтво та ліжникарство, гостинні місцеві жителі із задоволенням знайомлять з ними гостей. Тут же знаходиться один з найстаріших гуцульських храмів – Горішня церква.

Шешори – це екологічно – чиста природна зона якій присвоєно статус гірської місцевості. Тут є легенда “лебединого озера”, Природний національний парк “Гуцульщина”

Шешорський Гук – один з найкрасивіших у Карпатах водоспадів з висотою падіння 5 м та площею 0.5 га. Поруч з водоспадом є мінеральне джерело. На північний захід від села знаходиться заповідне урочище Лебедин площею близько 40 га, яке являє собою невисоку гору з уголовиною в центрі, що є наслідком діяльності льодовика. У центрі уголовини, на висоті 650 м над рівнем моря знаходиться озеро розміром близько 200х100 м. Шешори одержали статус курортного села, тисячі людей відвідують його.

Починаючи з 2003 року у Шешорах 12-14 липня проводився міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту. Його учасники – з України, Австрії, Болгарії, Молдови, Польщі, Росії, Словаччини, Франції, Чехії та інших країн світу. Місцем проведення свята став сільський стадіон біля річки Пістеньки.

В Шешорах діє бугельний витяг довжиною 800 м.

Теги: